Kuchařské recepty pro každého

Kapustová polévka s klobásou

Potřebujeme tyto suroviny:
1500 ml vývaru z kostí
250 g kapusty
2 brambory
olej
2 cibule
lžíce mleté papriky
sůl
drcený kmín
kostka masoxu
1 vejce
1 klobása
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapustu opláchneme, odstraníme zvadlé listy a nakrájíme ji na nudličky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Na oleji nebo tuku osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, sůl, kmín a masox a na tento základ vložíme kapustu a brambory.
Podlijeme vývarem a vaříme doměkka.
Před koncem vaření do polévky rozmícháme rozšlehané vejce a na kostky nakrájenou klobásu.
Podáváme posypané nasekanou petrželovou natí.
Kapustová polévka s klobásou