Kuchařské recepty pro každého

Kapusta zapečená s masem a rýží

Potřebujeme tyto suroviny:
1 hlávka kapusty
500 g mletého masa
250 g rýže
1 cibule
5 stroužků česneku
4 lžíce rajského protlaku
1-2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
kmín
1 dcl mléka
2 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapustu rozkrojíme na poloviny a vaříme v osolené vodě 6-8 minut.
Pak scedíme a nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej, ne něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prudce orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme pod pokličkou.
Pak přidáme protlak, rozmačkaný česnek a promícháme.
Zapékací misku nebo pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něj předem uvařenou rýži, na ni navrstvíme upravené mleté maso, přikryjeme kapustou, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C).
V mléce rozšleháme celá vejce, osolíme, opepříme a po deseti minutách pečení rovnoměrně rozlijeme po povrchu kapusty, vrátíme do trouby a ještě asi 10 minut necháme zapéct.
Kapusta zapečená s masem a rýží
Kapusta zapečená s masem a rýží