Kuchařské recepty pro každého

Kapusta zapečená s játry a slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kapusta
10 dkg vepřových jater
5 dkg slaniny
1 menší cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
majoránka
2 vejce
strouhanka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Slaninu nakrájíme nadrobno, vyškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.
Z kapusty dobře vytlačíme vodu a umeleme ji na strojku střídavě se syrovými játry a slaninou s cibulí, aby se směs promíchala.
Přidáme do pěny ušlehaná vejce, koření, se solí utřený česnek a dle potřeby zahustíme strouhankou (směs má být řidší).
Zapékací mísu silně vymažeme, vysypeme strouhankou, nalijeme směs a zapečeme asi půl hodiny.
Kapusta zapečená s játry a slaninou
Kapusta zapečená s játry a slaninou