Kuchařské recepty pro každého

Kapr se žampiony a anglickou slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
půl kapra
citrón
rybí koření
sušený česnek
mletý pepř
drcený kmín
sůl
sojovou omáčku
10 dkg hladké mouky
1 dcl oleje
5 dkg másla
20 dkg anglické slaniny
1 konzervu sterilovaných žampionů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra rozdělíme na 3 díly velké jako na řízky.
Jednotlivé porce pokapeme sojovou omáčkou, citrónem, osolíme, posypeme rybím kořením, drceným kmínem, mletým pepřem, sušeným česnekem a necháme, nejméně 1 hodinu, v chladnu uležet.
Poté obalíme jednotlivé porce v hladké mouce a na rozpáleném oleji z každé strany do růžova osmahneme.
Pak porce vyjmeme z oleje a vložíme na máslem vymaštěný pekáček.
Na pánvi rozškvaříme na drobno nakrájenou slaninu a přidáme žampiony.
Lehce orestujeme.
Takto připravenou směsí poklademe jednotlivé porce ryby a necháme 30 minut zapékat v troubě.
Kapr se žampiony a anglickou slaninou
Kapr se žampiony a anglickou slaninou