Kuchařské recepty pro každého

Kapr s rozinkami a mandlemi

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg kapřího masa
2 cibule
2 karotky
půl celeru
1 svazek petržele
4 zrnka černého pepře
3 zrnka hořčice
2 hřebíčky
1 bobkový list
sůl
kůra z půlky citrónu na omáčku
půl litru sladového piva
1 lžíce vinného octa
50 g rozinek
50 g oloupaných uvařených mandlí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra očistíme, nařízneme, dáme do většího hrnce s vodou společně s velkými kusy oloupané cibule, očištěnou karotkou, celerem a petrželí, bobkovým listem, hřebíčky, hořčičným semínkem, pepřem a oloupanou citrónovou kůrou a vaříme asi 25 minut.
Omáčku připravíme tak, že do piva přidáme asi 3 dcl rybího vývaru, povaříme, přidáme 3 lžíce prolisované zeleniny, ochutíme vinným octem, přisypeme předem namočené rozinky a nakrájené plátky oloupaných mandlí a ochutíme solí a pepřem a ještě chvilku necháme přejít varem.
Porce kapra přelijeme horkou omáčkou podáváme s vařenými bramborami.
Kapr s rozinkami a mandlemi
Kapr s rozinkami a mandlemi