Kuchařské recepty pro každého

Kapr po staročesku

Potřebujeme tyto suroviny:
6 porcí kapra
cibule
0,25 l černého piva
0,25 l bílého vína
citrón
3 hřebíčky
50 g másla
2 lžičky sardelové pasty
1 lžíce kaparů
40 g hladké mouky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra naporcujeme a osolíme.
Do hluboké pánve nalijeme víno, pivo a čtvrt litru vody, přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, citrónovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut.
Pak vložíme kapra a zvolna vaříme 15 minut.
Na menší pánvi zpěníme 50 g cibule, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme nasekané kapary, citrónovou šťávu, osolíme a za stálého míchání vaříme 20 minut.
Při podávání polijeme porce kapra připravenou omáčkou.
Kapr po staročesku
Kapr po staročesku