Kuchařské recepty pro každého

Kapr po cikánsku

Potřebujeme tyto suroviny:
6 porcí kapra po 150 g
100 g cibule
3 zelené papriky
120 g žampionů nebo hříbků
2 stroučky česneku
3 lžíce rajčatového kečupu
1 dl červeného vína
sůl
mlétý pepř
hladká mouka
olej na pečení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova.
Mezitím v kastrolu na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme.
Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem.
Kapr po cikánsku
Kapr po cikánsku