Kuchařské recepty pro každého

Kapr plněný slaninou a křenem

Potřebujeme tyto suroviny:
4 podkovy z kapra
4 plátky slaniny
2 lžíce nastrouhaného čerstvého křenu
sůl
4 lístky šalvěje
30 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra zbavíme šupin, omyjeme, osušíme, trochu osolíme a dáme do zapékací misky.
Do vnitřní strany podkovy vložíme rolku ze slaniny, kterou jsme naplnili čerstvým křenem, rybí maso kolem ní obtočíme a stáhneme nití.
Navrch každé porce nasypeme ještě trochu křenu, položíme lístek šalvěje a kousek másla.
Zapékací misku překryjeme fólií nebo alobalem a nechte v chladu odležet asi 2 hodiny.
Potom fólii (alobal) ostraníme a pečeme v troubě přehřáté na 200°C asi 30–40 minut.
Kapr plněný slaninou a křenem
Kapr plněný slaninou a křenem