Kuchařské recepty pro každého

Kapr na špeku po alsasku

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg kapra
200 g slaniny
60 g másla
2 dcl bílého vína
2 krajíce tvrdého chleba
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části.
Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba.
Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme.
Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem.
Několikrát poléváme vypečenou šťávou a pečeme, dokud maso nezíská zlatavou barvu - asi 40 minut.
Kapr na špeku po alsasku
Kapr na špeku po alsasku