Kuchařské recepty pro každého

Kapr na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kapra
60 g anglické slaniny
sůl
4 lžíce citrónové šťávy
40 g másla
2 lžíce sekané petrželové natě a pažitky
4 plátky tvrdého sýra
kečup
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnuté osušené porce kapra osolíme, rozložíme do porcelánové nebo skleněné misky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu asi 20 minut uležet.
Dno pekáčku vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně urovnáme porce kapra, které poklademe kousky másla, posypeme sekanými zelenými naťemi a pečeme v troubě asi 25 minut.
Podle potřeby podlijeme šálkem telplé vody.
Pak pokryjeme porce kapra plátky sýra a krátce zapečeme, až se sýr trochu roztaví a zrůžoví a ozdobíme kečupem.
Kapr na slanině
Kapr na slanině