Kuchařské recepty pro každého

Kapr na sardelích

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kapra
40 g cibule
sůl
citron
sardelová pasta
80 g másla
20 g strouhanky
10 g mouky
0,3 l kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra nařízneme na masité straně ostrým nožem.
Do každého zářezu vložíme kousek citronu bez jader, porce osolíme a složíme do pekáče na nadrobno nakrájenou a na másle usmaženou cibuli.
Každou porci potřeme sardelovou pastou, posypeme jemnou strouhankou a pečeme 20 minut.
Podle potřeby kapra podléváme.
Pak maso urovnáme na mísu, šťávu zaprášíme moukou, podusíme a zalijeme kysanou smetanou.
Procezenou omáčku nalijeme na kapra.
Kapr na sardelích
Kapr na sardelích