Kuchařské recepty pro každého

Kapr na sardeli se žampióny

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g kapra
100 g sterilizovaných žampiónů
50 g sardelového másla
200 ml červeného vína
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce oleje
hladká mouka
citrónová šťáva
sůl
pepř
1 lžíce jemně nakrájané zelené petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozehřátém oleji.
Potom zalijeme polovinou vína, přidáme žampióny nakrájené na plátky, sardelové máslo, nadrobno nasekanou cibuli a rozetřený česnek, opepříme a dusíme.
Až je kapr téměř měkký, polijeme ho zbytkem vína, pokapeme citrónovou šťávou a dodusíme.
Nakonec dochutíme petrželovou natí.
Podávame s opečenými brambory.
Kapr na sardeli se žampióny