Kuchařské recepty pro každého

Kapr na paprice

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg podkov z kapra
sůl
100 g másla
50 g cibule
1/2 lžičky papriky
1 lžíce rajského protlaku
250 ml vývaru
250 ml zakysané smetany
30 g mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Podkovy z kapra osolíme.
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, osmažíme ji do růžova, odstavíme, zaprášíme paprikou, přidáme rajský protlak, promícháme a chvilinku podusíme.
Pak přilijeme horký vývar, přidáme osoleného kapra a všechno povaříme čtvrt hodiny.
Uvařenou rybu vyndáme, šťávu ve které se vařila nalijeme do zakysané smetany s rozmíchanou pečlivě moukou a spolu dobře povaříme.
Kapr na paprice
Kapr na paprice