Kuchařské recepty pro každého

Kapr na hříbkách

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg kapra
250 g čerstvých hříbků
200 g paprik
200 g rajčat
80 g cibule
1 dcl oleje
sůl
mletý pepř
8 lžic kečupu
2 dcl červeného vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra osušíme, osolíme a zprudka opečeme na oleji.
Opečené porce vyndáme a na výpeku zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, houby a na plátky nakrájenou papriku.
Směs osolíme, opepříme, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, vše zalijeme kečupem, krátce podusíme a do směsi vložíme porce kapra.
Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut.
Kapra na hříbkách podáváme s vařenými brambory.
Kapr na hříbkách
Kapr na hříbkách