Kuchařské recepty pro každého

Kapr na houbách

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg porcovaného kapra
1 kg žampiónů nebo jiných hub
1,5 dcl oleje
sůl
25 dkg polohrubé mouky
5 dkg papriky
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby nakrájíme na větší kousky, podusíme na oleji, přidáme podle chuti pepř a dusíme pod pokličkou zhruba půl hodiny.
Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky.
Na pekáč rozložíme podušené houby a na ně položíme obalené porce ryby kůží navrch.
Velikost pekáče volte takovou, aby byl rybou úplně naplněný.
Pečeme asi půl hodiny, aby se na povrchu ryby udělala kůrka.
Nakonec šťávou pokapeme porce ryb.
Kapr na houbách
Kapr na houbách