Kuchařské recepty pro každého

Kapr na česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
8 menších porcí kapra
sůl
2-4 stroužky česneku
60 g slaniny
lžíce másla
1 menší cibule
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnuté a osušené porce kapra rozložíme na prkénko a potřeme česnekem utřeným se solí.
Polovinu slaniny nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, trochu vyškvaříme, přidáme oloupanou, drobně sekanou cibuli, máslo a osmahneme.
Na cibulový základ položíme porce kapra, které poklademe proužky slaniny, opepříme a krátce opečeme.
Pak dáme kastrol do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Při pečení porce kapra opatrně vidličkou posunujeme, aby se nepřipekly, poléváme je vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou.
Kapr na česneku
Kapr na česneku