Kuchařské recepty pro každého

Kantonské nudle

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g vepřová kýty
40 g houby shiitake
40 g bambusových výhonků
30 g pórku
20 g ústřicové omáčky
5 g rostlinného oleje
100 g nudlí Kanton Monika
30 g salátové okurky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na nudličky (a můžeme naložit na několik hodin do oleje).
Bambus, houby shiitake a pórek také nakrájíme na nudličky (pokud máme sušené houby shiitake, musíme je namočit nejméně na dvě hodiny do chladné vody, potom je scedit a takřka "vyždímat").
Na rozehřátém oleji orestujeme nejprve maso do zlatova, pak přidáme i zbytek surovin, znovu krátce orestujeme.
Velmi krátce spaříme nudle a necháme okapat.
Všechny suroviny spojíme dohromady a dochutíme ústřicovou omáčkou.
Při podávání doplníme krájenou čerstvou salátovou okurkou.
Kantonské nudle
Kantonské nudle