Kuchařské recepty pro každého

Kančí kýta po myslivecku

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g kančí kýty
200 g anglické slaniny
100 g čerstvých hub
200 g cibule
100 g sterilovaného hrášku
6 vajec
100 g oleje
3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
5 g hladké mouky
hrst tlučeného jalovce
sůl
bílý mletý pepř
špetka paštikového koření
špetka divokého koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou cibulí a houbami nakrájenými na plátky, pak přidáme hrášek a vejce.
Okořeníme tlučeným jalovcem, paštikovým kořením, solí, bílým pepřem (můžeme přidat 2 stroužky nastrouhaného česneku).
Plátky masa lehce naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme náplň a zavineme.
Dáme do kastrolu, přidáme trochu oleje a zprudka opečeme.
K tomu připravíme šťávu tak, že anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme s nakrájenou cibulí.
Pak přidáme divoké koření, restujeme do zlatova, lehce zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti.
Na opečené závitky nalijeme tuto šťávu a podusíme v troubě 30 až 40 minut.
Podáváme nejlépe s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem.
Kančí kýta po myslivecku
Kančí kýta po myslivecku