Kuchařské recepty pro každého

Kančí guláš s brusinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
60 dkg kančí plece
5 dkg slaniny
15 dkg cibule
10 dkg sádla
5 dkg hladké mouky
3 dkg sladké papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
48 dkg brusinkového kompotu
4 kolečka pomeranče
4 kolečka citronu
česnek
sůl
pepř
kmín
4 kuličky pepře nebo jalovce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájené na nudličky opepříme, osolíme a opečeme na dozlatova osmažené cibuli.
Pak přidáme rajčatový protlak a znovu chvíli smažíme.
Přidáme papriku, koření s česnekem a kolečka pomeranče a citronu, lehce podlijeme a nejlépe v troubě dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
Pak maso krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme asi 6 dcl vody, osolíme a povaříme.
Nakonec přidáme brusinkový kompot a necháme prohřít, až se objeví tuk.
Podáváme nejlépe se špekovými knedlíky.
Kančí guláš s brusinkami
Kančí guláš s brusinkami