Kuchařské recepty pro každého

Kaldoun

Potřebujeme tyto suroviny:
drůbky z kachny (krky + křídla + žaludky)
80 g širokých nudlí
100 g kořenové zeleniny
2 lžíce másla
1 malá cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
1 vaječný žloutek
65 ml mléka
čerstvá petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drůbky řádně očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme.
Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
Nadrobno nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
Zalijeme přecezeným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a povaříme.
Pak přidáme maso zbavené kostí a zeleninu zbylou z přecezeného vývaru.
Vložíme předem uvařené široké nudle.
Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme.
Porce polévky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kaldoun