Kuchařské recepty pro každého

Kalábrijské rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kuřecí prsa
50 g másla
200 ml červeného vína
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 lžíce rajčatového protlaku
1 malá konzerva zeleného hrášku
1 cibule
300 g kulaté rýže
1000 ml okořeněného masového vývaru
svazek rozmarýnu
1 lžíce mleté červené papriky
1 lžíce karí koření
pepř soľ.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo rozpálíme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme kuřecí prsa nakrájené na malé kostky a krátce opečeme ze všech stran.
Přidáme očištěné papriky nakrájené na malé kostky a krátce osmahneme.
Přidáme rýži a opět krátce osmahneme.
Červené víno smícháme s mletou červenou paprikou, kari a rajčatovým protlakem a přilejeme k rýži.
Přimícháme nadrobno nasekaný rozmarýn, zalejeme 400 ml masového vývaru a nepřikryté vaříme na mírném ohni.
Občas zamícháme a přiléváme zbylý vývar.
Asi za 18 až 20 minut je rizoto hotové.
Přidáme odkapaný zelený hrášek, osolíme, okořeníme pepřem, ohřejeme a můžeme podávat.
Kalábrijské rizoto
Kalábrijské rizoto