Kuchařské recepty pro každého

Kafta bisavyen

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jehněčího mletého masa
5 větších brambor
cibule
4 rajčata
50 g petržele kudrnky
olej na smažení
rajčatová šťáva (nebo protlak)
sůl
bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí a dochutíme solí a pepřem.
Na vymazaný plech vložíme připravenou směs a pečeme v troubě asi půl hodiny v troubě.
Mezitím nakrájíme brambory na plátky a osmahneme je v oleji doměkka.
Na plátky nakrájená rajčata také osmahneme.
Pak je poklademe na maso do vrstev spolu s plátky osmažených brambor.
Takto připravený pekáč s vrstvami masa, rajčat a brambor bohatě zalijeme rajčatovou šťávou a zapečeme v troubě asi 15 minut.
Pokrm kafta bisavyen podáváme s bílou rýží.
Kafta bisavyen
Kafta bisavyen