Kuchařské recepty pro každého

Kadaňské rohlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g výběrové polohrubé mouky
300 g mletých ořechů
300 g moučkového cukru
2 vejce
na krém: 250 g moučkového cukru + 2 vejce + 200 g másla + 100 g nastrouhaného bílého tuku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout.
Potom z těsta vyválíme placku asi půl centimetru vysokou a vykrajujeme rohlíčky s kulatými rohy.
Ty pak pečeme v troubě 20 minut při teplotě 150°C.
Krém připravíme tak, že moučkový cukr a vejce ušleháme ve vodní lázni a potom zašleháme máslo a nastrouhaný bílý tuk.
Na upečené vychladlé rohlíčky nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou krém, necháme ztuhnout v mrazáku a potom krém namočíme do čokolády.
Kadaňské rohlíčky
Kadaňské rohlíčky