Kuchařské recepty pro každého

Kachní prsa na černém pivě

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kachní prsa bez kosti
1 cibule
200 ml černého piva
sůl
špetka mletého divokého koření (směs)
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme, posypeme divokým kořením a obalíme v mouce.
V pekáči rozehřejeme máslo s olejem, přidáme cukr a nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání necháme pomalu zkaramelizovat.
Pak do pekáče vložíme maso, opečeme z obou stran, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do měkka.
Podáváme s neředěným výpekem, nejlépe s bramborovým knedlíkem.
Kachní prsa na černém pivě
Kachní prsa na černém pivě