Kuchařské recepty pro každého

Kachní guláš se zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vykostěných kachních prsou bez kůže
300 g kysaného zelí
3 cibule
3 lžíce sádla
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička kmínu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky a zlehka naklepeme.
V kastrolu na rozehřátém sádle plátky zprudka opečeme a vyjmeme.
Ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, přidáme rajský protlak, maso, podlijeme vodou, osolíme a dusíme.
Až je maso téměř měkké, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme zelí, kmín a dusíme, dokud nejsou maso i zelí měkké.
Kachní guláš se zelím
Kachní guláš se zelím