Kuchařské recepty pro každého

Kachna na pivu s nádivkou

Potřebujeme tyto suroviny:
kachna
750 ml světlého piva
sůl
tymián
100 g kachních jater
šunka
máslo
2 rohlíky
vejce
2 cibule
pepř
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem, osolíme a naplníme nádivkou.
Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme.
Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať.
Osolíme a opepříme.
Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra.
Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč.
Pečeme zvolna v troubě dokřupava za častého podlévání výpekem a pivem.
Kachna na pivu s nádivkou
Kachna na pivu s nádivkou