Kuchařské recepty pro každého

Jogurtový zeleninový salát

Potřebujeme tyto suroviny:
1 salátová okurka
4 malé cibuley
2 rajčata
2 kelímky bíleho jogurtu
zelená petrželová nať
kopr
sůl
1 lžička mletého kmínu
mletý bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Okurku nakrájíme na velmi tenká kolečka, jádra odstraníme a kolečka rozčtvrtíme.
Přidáme malé cibule nakrájené nadrobno, osolíme, promícháme a odložíme do chladu na 30 minut.
Potom přidáme oloupaná rozčtvrcená rajčata zbavená jader, nasekanou petrželku, kopr a zlehka promícháme.
Jogurt rozmícháme a nalejeme na okurkovou směs, kterou osolím, okořeníme kmínem, bílým pepřem a necháme v chladničce asi 1 hodinu uležet.
Salát podáváme studený, ozdobený čerstvým koprem a s chlebem namazaným máslem.
Jogurtový zeleninový salát
Jogurtový zeleninový salát