jihoceska-kulajda
Jihočeská kulajda

Jihočeská kulajda


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 l vody
• 1/2 l kyselé smetany
• 300 g brambor
• 200 g čerstvých hub (nebo 20 g předem namočených sušených)
• menší cibuli
• 80 g rostlinného tuku
• 3 vejce
• navršenou lžíci hrubé mouky
• sůl
• kmín
• bobkový list
• kopr
• ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pokrájené brambory uvaříme téměř doměkka s kmínem, solí a cibulí.
Přilijeme mouku rozmíchanou ve smetaně.
Přidáme houby podušené se solí a kmínem, bobkový list a sekaný kopr.
Polévku přivedeme k varu a postupně do ní vyklepneme vejce.
Dokyselíme octem podle chuti.
zpět na seznam receptů