Kuchařské recepty pro každého

Jidášovo ucho na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g jidášova ucha
750 ml smetany na šlehání
50 g másla
1 menší cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička grilovacího koření
mleté chilli koření
1 lžíce škrobové moučky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čerstvé (nebo předem ve vodě namočené) jidášovo ucho nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme chilli koření a necháme asi 10 minut odležet.
Mezitím na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, grilovacím kořením a chvíli mícháme. Přidáme houby, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 minut doměkka. Přilijeme našlehanou smetanu (malou část smetany si ještě ponecháme stranou) a za stálého míchání přivedeme k varu.
Vše zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve zbylé smetaně. Ještě chvíli povaříme a podle potřeby dochutíme.
Jidášovo ucho na smetaně podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.
Jidášovo ucho na smetaně
Jidášovo ucho na smetaně