Kuchařské recepty pro každého

Jemný kefírový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
500 ml kefíru
500 g hrubé mouky
300 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
200 ml oleje
1 lžíce jedlé sody
2 lžíce nasekaných ořechů
rozinky
2 lžíce kakaa
rybízový džem
kokosová moučka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kefír smícháme s moukou a cukrem, přidáme olej, kakao, ořechy, rozinky a jedlou sodu a řádně promícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou na vysypaný pekáč a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.
Upečený a vychladlý koláč namažeme džemem a posypeme kokosovou moučkou.
Jemný kefírový koláč
Jemný kefírový koláč