Kuchařské recepty pro každého

Jemné máslové cukroví

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g měkkého másla
125 g moučkového cukru
1 žloutek
375 g hladké mouky
sůl
kůra z půlky citronu
na cukrovou polevu: 100 g moučkového cukru + 2-3 lžíce citrónové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo ušleháme do pěny, pak zašleháme cukr, žloutek, sůl a kůru.
Přidáme mouku a vymícháme hladké těsto, které dáme do folie a na 30 minut do lednice.
Těsto pak vyválíme na tloušťku 4 mm, vykrajujeme různé tvary, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme 8-10 minut při 190°C.
Upečené zdobíme cukrovou polevou a sypeme barevným máčkem.
Jemné máslové cukroví
Jemné máslové cukroví