Kuchařské recepty pro každého

Jemná telecí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecího masa
500 g brambor
600 g kořenové zeleniny
1 cibule
2 lžíce oleje
1 l horkého vývaru
sůl
pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na centimetrové kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Maso a cibuli opečeme na rozpáleném oleji do zlatova, zalijeme vývarem a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou.
Po 30 minutách přidáme oloupané na nakrájené brambory a kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a vaříme do měkka.
Nakonec dochutíme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Jemná telecí polévka