Kuchařské recepty pro každého

Jemná polévka s cizrnou

Potřebujeme tyto suroviny:
10 růžiček kapusty
2 mrkve
čtvrtka brokolice
6 lžic sterilované cizrny
6 dcl kuřecího vývaru
sůl
pepř
na knedlíčky: 150 g kuřecího masa + 6 plátků toastového chleba + hrst čerstvého špenátu + 0,5 dcl smetany + 1 celé vejce + 1 žloutek + mořská sůl + muškátový květ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Toastový chléb nakrájíme na drobné kostičky a zvlhčíme smetanou.
Kuřecí maso umeleme s listy špenátu, přidáme vejce a žloutek, ochutíme solí a muškátem a promícháme s kostičkami toastového chleba.
Na pracovní desku rozprostřeme fólii, směs vytvarujeme do tvaru knedlíku, zabalíme do fólie, konce stočíme jako obal bonbónu, vytlačíme vzduch, zauzlujeme a vaříme 12 minut v mírně vroucí vodě.
Uvařený knedlík necháme vychladnout a pak jej nakrájíme na plátky.
Ve vývaru uvaříme na kolečka nakrájenou mrkev, pak přidáme na poloviny nakrájené růžičky kapusty, cizrnu a růžičky brokolice.
Vývar dochutíme solí a pepřem.
Každou porci polévky doplníme plátky knedlíku.
Jemná polévka s cizrnou