jemna-kvetakova-polevka
Jemná květáková polévka

Jemná květáková polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g květáku
• 3 brambory
• 1 menší mrkev
• 1 litr vývaru
• 1 lžíce másla
• 2 lžíce mouky
• muškátový oříšek
• pepř
• sůl
• zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky.
Brambory oloupeme a nakrájíme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
Vývar uvedeme do varu a vhodíme do něj květák, brambory a mrkev.
Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně dvacet minut.
Máslo rozpálíme, dáme do něj mouku a uděláme světlejší jíšku, kterou přidáme do květákové polévky a chvíli povaříme.
Na konci ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
Na talířích květákovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
zpět na seznam receptů