Kuchařské recepty pro každého

Jemná květáková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g květáku
3 brambory
1 menší mrkev
1 litr vývaru
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
muškátový oříšek
pepř
sůl
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky.
Brambory oloupeme a nakrájíme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
Vývar uvedeme do varu a vhodíme do něj květák, brambory a mrkev.
Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně dvacet minut.
Máslo rozpálíme, dáme do něj mouku a uděláme světlejší jíšku, kterou přidáme do květákové polévky a chvíli povaříme.
Na konci ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
Na talířích květákovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Jemná květáková polévka
Jemná květáková polévka