Kuchařské recepty pro každého

Jelení ragú na červeném víně

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g jeleního plecka bez kostí
150 g cibule
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
375 ml červeného vína
150 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
1 lžička mleté sladké papriky
1 bobkový list
2 hřebíčky
6 kuliček pepře
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme.
Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem.
Nakonec přidáme víno a koření, přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne (podle kvality masa 40-120 minut).
Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku a papriku a povaříme.
Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem.
Maso dáme do omáčky prohřát (už nevaříme).
Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.
Jelení ragú na červeném víně
Jelení ragú na červeném víně