Kuchařské recepty pro každého

Jelení plec pečená se šunkou

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g jelení plece
40 g slaniny
30 g másla
celer
mrkev
petržel
40 g cibule
sůl
2 celé pepře
1 zrnko nového koření
bobkový list
celerová nať
50 g šunky
mouka na zaprášení
125 ml červeného vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jelení plec vykostíme, zbavíme blan, osolíme, protkneme slaninou a dusíme společně s nakrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a kořením do poloměkka.
Pak mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka.
Až je maso měkké, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a dobře provaříme.
Do procezené šťávy přidáme najemno nakrájenou šunku.
Podáváme například s kroketami.
Jelení plec pečená se šunkou
Jelení plec pečená se šunkou