Kuchařské recepty pro každého

Jelen na pepři

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg jeleního masa
50 g špeku
3 cibule
2 stroužky česneku
100 ml brandy
100 ml olivového oleje
1 lžíce rajského protlaku
půl lžíce červeného vína
sůl
pepř
tymián
rozmarýn
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno.
Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce.
Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme.
Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme.
Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny.
Dochutíme solí a pepřem.
Jelen na pepři
Jelen na pepři