Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí polévka s knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg jehněího s kostí
1 cibule
1 mrkev
1 kedluben
200 g květáku
200 g zeleného hrášku
2 l vody
sůl
1 lžička mletého muškátového květu
250 ml sladké smetany
2 lžíce maizeny
olej
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, špetku muškátového květu a vaříme asi hodinu.
Uvařené maso vykostíme, najemno umeleme, osolíme, přidáme zbylý muškátový květ, smetanu, maizenu a promícháme.
Ze směsi tvoříme malé knedličky.
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájanou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, kedluben nakrájený na hranolky, květák rozebraný na růžičky a hrášek a několik minút smažíme.
Pak zalijeme vroucím vývarem z masa, vložíme knedlíčky a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
Nakonec dochutíme solí a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Jehněčí polévka s knedlíčky