Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí po marocku

Potřebujeme tyto suroviny:
8 jehněčích kotlet
1 cibule
4 plechovka cizrny
200 g bulguru
olivový olej
tuk
česneková sůl
pepř
cayenský pepř
petrželka
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osušíme, osolíme česnekovou solí, potřeme olivovým olejem a opepříme.
V hrnci na rozpáleném tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli s cayennským pepřem, pak přidáme bulgur, 300 ml vody a vaříme přikryté na mírném ohni 10 minut.
Na pánvičce osmažíme kotlety po obou stranách, pak je asi 8 minut pečeme a potom je necháme osolené a opepřené 5 minut v klidu.
Cizrnu smícháme s bulgurem, ochutíme olivovým olejem, petrželkou, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Podáváme s chlebem nebo rýží.
Jehněčí po marocku