Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí kari

Potřebujeme tyto suroviny:
8 plátků masa z jehněčí kýty
4 různobarevné papriky
2 cibule
4 stroužky česneku
100 ml bílého vína
200 ml masového vývaru z bujonové kostky
200 ml sladké smetany
2 lžíce světlé instantní jíšky
kousek zázvorového kořene
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce kari koření
1 lžička sušené mleté citronové kůry
3 lžíce másla
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kousek zázvoru oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme.
Maso omyjeme, odblaníme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, citronovou kůrou a zázvorem, přidáme prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.
Ve velké hluboké teflonové pánvi rozehřejeme máslo a maso v něm za stálého míchání asi 10 minut ze všech stran opékáme.
Pak opečené maso vyndáme z pánve.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do výpeku a osmahneme.
Přidáme kari koření, přilijeme víno a 100 ml vývaru, přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme.
Pak vmícháme smetanu a instantní jíšku, znovu krátce za stálého míchání povaříme, přidáme opečené maso, přilijeme zbývající vývar a znovu necháme krátce přejít varem.
Podle chuti ještě přisolíme a opepříme.
Papriky očistíme, odstraníme semeníky, opláchneme, nakrájíme na velké kousky, přidáme k masu s omáčkou a jen velmi krátce necháme přejít varem.
Pak odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou pažitku.
Podáváme s rýží.
Jehněčí kari
Jehněčí kari