Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí hřbet plněný meduňkou

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g jehněčího hřbetu bez kosti
lístky čerstvé meduňky
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hřbet rozdělíme na 4 porce, pak podélně nařízneme a rozložíme maso jako na roládu a osolíme a opepříme.
Na každou porci masa poklademe 6 lístků meduňky, maso přiklopíme k sobě, znovu osolíme a opepříme (i zvenku) a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.
Pak dáme do rozehřáté trouby a při teplotě 200°C pečeme 10 minut - maso by mělo být upečené na stupeň medium, při podávání ho nakrájíme na hezké šikmé plátky.
Podáváme s vařenými brambory, baby karotkou a hráškem.
Jehněčí hřbet plněný meduňkou
Jehněčí hřbet plněný meduňkou