Kuchařské recepty pro každého

Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 jehněčí kotlety
50 g cibule
50 g másla
4 lžíce olivového oleje
2 větvičky tymiánu
50 g strouhanky
35 g lískových oříšků
2 lžíce petrželové natě
2 lžíce balzamikového octa
125 ml dezertního vína Marsala nebo Sherry (medium)
200 ml drůbežího vývaru
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na 20 g másla a dvou lžících olivového oleje.
Přidáme lístky tymiánu a krátce osmahneme.
Cibuli přendáme do mísy a necháme ji vychladnout.
Potom k ní přimícháme zbylé máslo, strouhanku, nasekané lískové ořechy a petrželku.
Dochutíme solí a kořením.
Maso osolíme a opepříme.
Na pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a maso na něm z každé strany prudce osmažíme.
Přendáme ho do ohnivzdorné mísy a rozdělíme na něj strouhankovo- -ořechovou směs smíchanou s trochou oleje, aby nám z masa nepadala.
Pečeme v předehřáté troubě při 210°C po dobu 10?12 minut.
Máslo a olej, na kterém jsme osmahli cibuli, opět zahřejeme, zalijeme balzamikovým octem a Marsalou.
Při snížené teplotě povaříme, dokud se jejich množství nezredukuje na polovinu.
Pak přilijeme vývar a krátce povaříme.
Nakonec zahustíme a dochutíme solí a pepřem.
Upečené maso necháme chvíli odpočinout a potom ho podáváme podlité omáčkou.
Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou
Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou