• 30 dkg vepřových jater
• 2 vejce
• 250 g sádla
• 2 cibule
• 6 kuliček nového koření
• 3-4 bobkové listy
• sůl
• mletá sladká paprika
• mletý černý pepř
Játra podle potřeby odblaníme.
Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme.
Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme.
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule a osmahneme je na sádle dozlatova.
Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme.
Vařená játra vyjmeme z vody a společně se smaženými vejci na cibulce najemno rozmichujeme.
Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika pak bude vláčnější.
Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic.
Ty uzavřeme a necháme vychladnout.
Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice.