Kuchařské recepty pro každého

Játrová paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
30 dkg vepřových jater
2 vejce
250 g sádla
2 cibule
6 kuliček nového koření
3-4 bobkové listy
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra podle potřeby odblaníme.
Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme.
Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme.
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule a osmahneme je na sádle dozlatova.
Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme.
Vařená játra vyjmeme z vody a společně se smaženými vejci na cibulce najemno rozmichujeme.
Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika pak bude vláčnější.
Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic.
Ty uzavřeme a necháme vychladnout.
Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice.
Játrová paštika
Játrová paštika