Kuchařské recepty pro každého

Játra na roštu s portským vínem

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřových jater
100 g slaniny
2 cibule
2 lžíce světlé jíšky
2 lžíce vody
4 lžíce portského vína
půl lžičky černého mletého pepře
2 lžíce tekutého polévkového koření
2 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřová játra nakrájíme na plátky, okořeníme mletým pepřem a opečeme na oleji z obou stran se slaninou.
Pak zalijeme vodou s přidaným tekutým polévkovým kořením a povaříme cca 5 minut - občas játra obracíme.
Nakonec zahustíme jíškou a zjemníme portským vínem.
Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a podáváme s rýží nebo opečenými brambory.
Játra na roštu s portským vínem
Játra na roštu s portským vínem