Kuchařské recepty pro každého

Jarní polévka se ztracenými vejci

Potřebujeme tyto suroviny:
kuřecí vývar
zeleninový bujón
voda
zelenina (např. mrkev + celer + petržel + kukuřice + hrášek + pórek)
dětská krupička
vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí vývar zředíme vodou podle potřeby, přidáme zeleninový bujón, rozmícháme, přidáme zeleninu, přivedeme k varu a vaříme než zelenina změkne.
Pak přidáme vejce tak, že ihned po rozklepnutí vložíme rychle vejce do polévky, aby žloutek nevytekl z bílku.
Vejce po chvilce opatrně v polévce zamícháme, abychom je neporušili a vaříme asi pět minut.
Pak přidáme na zahuštění dětskou krupičku a opět pět minut vaříme.
Nakonec nakrájíme na drobno pažitku, zamícháme do polévky a můžeme podávat.
Jarní polévka se ztracenými vejci