Kuchařské recepty pro každého

Jarní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 mladé květáky
200 g vyloupaného zeleného hrášku
2 mrkve
1 petržel
1 mladý kedluben
olej
1 cibule
mletá červená paprika
sůl
zelená petrželová nať.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jarní polévku připravujeme z mladé a čerstvé zeleniny,aby měla charakteristickou chuť i vůni.
Květáky rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a kedluben očistíme a nakrájíme.
Zeleninu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme důkladně okapat a trochu oschnout.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavime, přimícháme mletou červenou papriku a opět dáme na oheň.
Potom přidáme rozebraný květák, vyloupaný zelený hrášek, nakrájenou mrkev, petržel a kedluben, přiklopíme a dusíme 15 minut.
Zalijeme jemným masovým vývarem nebo vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
Jarní polévka