Kuchařské recepty pro každého

Jarní nádivka s bylinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřové plece
250 g uzeného masa
1 chlebíčková veka
5 vajec
0,25 l mléka
sůl
pepř
petrželka
nasekaná kopřiva
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet.
Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.
Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.
Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme.
Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi.
Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Jarní nádivka s bylinkami
Jarní nádivka s bylinkami