Kuchařské recepty pro každého

Jarní jehněčí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jehněčího masa
40 g rýže
1,5 l vody
polévková zelenina
několik mladých cibulek s natí
1 žloutek
1 jogurt
kopr
sůl
tuk
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jehněčí maso opereme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do studené osolené vody.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a spolu s nakrájenou cibulkou (i s natí) osmahneme na tuku.
Přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a vše vložíme do polévky a vaříme doměkka.
Pak v hrnku rozšleháme jogurt se žloutkem, polévku stáhneme z ohně a jogurt opatrně za stálého míchání vlijeme do polévky.
Podáváme na předehřátých talířích a posypeme nadrobno rozsekaným koprem.
Jarní jehněčí polévka