Kuchařské recepty pro každého

Jarní chřestový salát

Potřebujeme tyto suroviny:
500 gramů chřestu
100 gramů hrášku (čerstvého nebo sterilovaného)
2 uvařená na tvrdo vejce
1 lžíce řeřichy
2 lžíce majonézy
150 ml jogurtu
1 svazeček pažitky
1 lžíce nasekané zelené petrželky
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest umyjeme, oloupeme a vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě.
Po scezení ho nakrájíme na kousky.
Hrášek buď sterilovaný slijeme nebo čerstvý 5 minut povaříme a přidáme k chřestu.
Majonézu, jogurt, citronovou šťávu, koření, petrželku a pažitku smícháme, vzniklou zálivkou zalijeme chřest s hráškem, posypeme ho nasekanými nakrájenými vejci a řeřichou.
Pokud někdo musí mít všude aspoň kousek masa, tak zde se do salátu hodí přidat i napřiklad asi 100 gramů nakrájené sunky.
Jarní chřestový salát
Jarní chřestový salát