Kuchařské recepty pro každého

Japonské rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
2 šálky rýže
4 šálky horké vody
sůl
2 lžíce másla
6 žampionů
2 pórky
vařené maso z půlky kuřete
kostka drůbežího bujónu
lžíce sójové omáčky
špetka glutasolu.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrolu, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu.
Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod pokličkou.
Poté necháme ještě chvíli dojít.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampióny, po chvíli přidáme pokrájené drůbeží maso, zalijeme šálkem bujónu z kostky a dusíme, až se tekutina téměř vydusí.
Pak ochutíme sójovou omáčkou, glutasolem, vmícháme rýži a podáváme.
Japonské rizoto
Japonské rizoto